Yabancı dil öğrenimindeki başarısızlığın en önemli nedeni uygulanan klasik yöntemler olarak görülüyor. Yabancı dil öğrenmeye başlayan öğrencilerin yaratıcılığını beslemeyen ezbere eğitim yöntemleri dil öğrenme süreçlerini zorlaştırıyor.
Yenilikçi yöntemler öğrenci odaklı interaktif öğrenme biçimlerini öne çıkartıyor. Dil öğreniminde psikodrama ve sosyodrama gibi yeni öğrenme yöntemleri dünyada yaygınlaşıyor. Bireysel öğrenme algısının farklılıkları son yıllarda yabancı dil eğitiminde önemli bir nokta olarak ifade ediliyor. Yani herkesin öğrenme algısı farklı olabilir deniyor. Bireye yönelik yabancı dil eğitimleri çok daha iyi sonuçlar veriyor. Bununla birlikte herkesin yararlanabileceği dil öğrenme teknikleri de var.
Dil öğreniminde önemli etkileri olan 5 tekniği sizin için sıraladık:
1920’li yıllarda Charles Berlitz tarafından geliştirilmiş olan Direct Method iletişime dayalı yabancı dil öğrenmeyi odak alır. Çeviri-gramer yöntemlerinin eksikliklerine karşı ortaya çıkan bu metot gündelik yaşamdaki durumların kullanılmasına dayanır.
Yeni bir dil ediniminin anadil edimiyle aynı olduğunu savunan Stephen Krashen’in geliştirdiği bu metot biçim yerine içeriğe önem verir. Hataların düzeltilmesi yerine zamanla öğrencilerin hatalarını kendilerinin fark etmesi sağlanır.
Topluluk önünde dil öğrenirken öğrencilerin utanmasından yola çıkılarak geliştirilmiş bir metodudur. Charles Curran tarafından geliştirilmiştir. Öğrenciler dil danışmayla rahat konuşur. Konuşulanlar kaydedilir. Ve sonra dinlenilerek öğrenme kolaylaştırılır.
Psikolojik engellerin ortadan kaldırılmasına dayalı ilginç bir yabancı dil öğrenme tekniğidir. Georgi Lazanov tarafından geliştirilen teknik rahat bir ortam dil öğrenmenin sağlanabileceğini savunur. Müzik ve tütsüler işliğinde rahat bir öğrenme ortamı yaratılır.
Bu teknikte dili öğreten kişi yani dil eğitmeni pek fazla konuşmaz. Öğrenciler aktiftir. Öğrenciler konuşur dil eğitmeni renkli çubuklar kullanarak öğrenme edimine dâhil olur.
Günümüzde dijital kültür her alanda farklı gelişmelere yol açarken web siteleri iletişimin en önemli araçları olmuştur. Web sitelerinde çoklu dil seçeneği olması her dilde hizmet verebilmeyi sağlar. Blog sayfamızdaki “Web Sitesi Tercüme” yazımızda bu konudan söz etmiştik.
Dijital kültür dil öğrenme olanaklarını da geliştirmiştir. Artık yabancı bir dilde başka insanlarla internet üzerinden iletişim kurmak çok kolay. Dil öğrenme dijital çağda kolaylaşırken çevirinin önemi de artıyor. Özellikle dijital çeviri son yıllarda önem kazandı.
Web siteleri, sosyal medya kanallarının farklı dillere tercüme edilmesi firmalar için çok önemli. E-ticaret yapan firmalar hedefledikleri ülkeye uygun dijital pazarlama yöntemleri geliştirmek zorunda.
Dijital pazarlamanın global olması için de dijital çeviri olanaklarından yararlanmak gerekiyor. Konferans, seminer gibi etkinliklerde ise simültane çeviriye ihtiyaç duyuluyor. Çeviri hizmetlerimiz için web sitemizdeki ücretsiz teklif alma olanağından yararlanabilirsiniz. Alanında profesyonel, deneyimli uzmanlarımız ile başarılı iş süreçlerimizden yararlanabilirsiniz.